Beste tips voor dating boven de 50

MET DIT ADVIES BEN JE IN EEN MUM VAN TIJD KLAAR OM EROP UIT TE TREKKEN.

50+ dating

Of je nu onlangs bent gescheiden, weduwe bent of gewoon de juiste persoon nog niet hebt gevonden, als je op het punt van daten bent halverwege het leven, ben je verre van alleen. Volgens gegevens van Census is meer dan een kwart van de volwassenen tussen de 45 en 59 jaar alleenstaand. In feite zijn er 19,5 miljoen ongehuwde Amerikanen ouder dan 65 jaar.

1. Vermijd internaliserende afwijzingen.

Of je nu al enige tijd single bent of net terug bent in de datingscene na een lange relatie, niemand voelt zich graag afgewezen. Probeer het echter niet persoonlijk te vatten als je niet overeenkomt met iemand in een dating-app of als je na een paar flirterige berichten niet meer van hen hoort.

“Sociale media hebben de datering verbeterd, waardoor de selectie van mensen die je kunt ontmoeten is toegenomen, maar het heeft ook enkele problemen opgeleverd. Een van die problemen is het gemak waarmee mensen worden afgewezen. Op sommige platforms zelfs met een simpele veeg naar links of juist, je kunt iemand afwijzen. Maar deze afwijzing moet je niet ter harte nemen ‘, zegt Kulaga. “Met hoeveel mensen u online kunt ontmoeten, beschouw afwijzing als een tijdsbesparing in plaats van iets dat u mankeert. Meneer of mevrouw Rechts komt langs, maar u moet vertrouwen blijven houden in wie u bent en openstaan voor de mensen die je kant op komen. ‘

Ga hier om een datingsites overzicht te krijgen van diverse datingsites zoals milf datingsites.

 

2. Breid uw gebruikelijke leeftijdsgrenzen uit.

Zelfs als u in het verleden alleen met mensen van uw leeftijd bent uitgegaan, waarom zou u zich dan nu beperken? Terwijl je met iemand van 10 of 20 jaar ouder of jonger bent dan jij misschien een groot probleem was in je 20s en 30s, zul je je waarschijnlijk realiseren dat er niet zoveel verschil is tussen een volwassen 38-jarige en een 58 jaar oud, of zelfs tussen de 50 en 70 jaar.

 

3. Praten over gevoelige onderwerpen.

‘Veel vijftigers hebben zaken en carrières opgebouwd, leiden kinderen naar de universiteit en hebben zelfs met gezondheidsproblemen te maken gehad. Maar tijdens de eerste paar dates met iemand is het niet gepast om te focussen op hoeveel geld ze op de bank hebben en als ze gezondheidsproblemen hebben ‘, zegt Kulaga. “De eerste paar dates zouden moeten zijn om elkaars persoonlijkheid te leren kennen, een beetje over hun familie, voorkeuren, een paar antipathieën en leuke levenservaringen. Als date meteen naar de serieuze en moeilijke delen van het leven springt die zelfs hun tol eisen van de sterkste koppels, je bent misschien geweldige mensen aan het wieden (of misschien zelfs aan het wieden) om geweldige dingen mee te doen. ”

 

4. Wees niet bang om uw wensen kenbaar te maken.

Alleen omdat je geen 22 meer bent, wil nog niet zeggen dat je elke vorm van relatie moet accepteren die je wordt aangeboden. Als je ouder bent dan 50 en nog steeds op het veld wilt spelen, of als je iemand zoekt die een passie heeft voor reizen in plaats van nachten door te brengen, is het jouw voorrecht om eerlijk te zijn over die wensen. Sluit geen compromissen en bevind je in een relatie die je niet echt wilt.